10 January 2011

1st 3D in praktical

Assalamualaikum w.b.t

2-3 hari ini, aku sangat sibuk dan tidak sempat untuk meng'update' blog ini. Ada perkara yang lebih penting untuk dilakukan daripada menulis di sini. Disebabkan ada perkara yang lebih penting untuk dilakukan, maka saya tinggalkan blog ini dahulu untuk menyelesaikan kerja itu. Apakah kerja yang penting itu? Tentulah ia berkaitan dengan architecture. 

Minggu lepas, aku telah diamanahkan untuk membuat lukisan 3D di pejabat. Lukisan 3D sebuah banglo yan berada di dalam projek kami itu. Jadi, selepas melakukan apa yang terdaya, hasilnya ialah begini.








Ni sajalah yang mampu buat. Landscape tak ada sebab tak tau landscape kat site macam mana an. Lagipun yang diorang nak tengok cuma model. Nak buat lagi lawa, susah sikit kot sebab baru belajar kan. So, hari ini aku kena submit. Minta-minta oklah semuanya. ^_^

5 nasihat:

zarulazlan said...

nice bro

natasha nadiah said...

ish, caya la ko soll!!
terpegun aku tengok hasil kerja ko ni.
double thumbs up la my friend! :)

SDS said...

zarulazlan : thanks bro...
natasha nadiah : please no 'soll'..terpegun? ha3x, bese jek...thanks friend..

KentangPanas said...

pakai 3ds max design ka?? nice.. tapi kalo boleh jangan besarkan beam yg ada... nampak montel je.. kiut gitu..

SDS said...

kentangPanas : x la. pki sketch-up ja. rumah ni dbina mggunakan ukuran yg ada. so mna beam yg bsr 2, mmg ikut ukuran sbenar. thanks for critic. :D

Post a Comment