13 January 2011

Menjadikan blog lebih 'Hijau'

Kepada pembaca yang menyedari, jika anda tidak aktif di blog ini selama 10 saat, anda akan mendapati skrin akan menjadi gelap seperti di bawah ini.


Sebenarnya aku menyahut seruan Online Leaf untuk menjadikan website lebih 'hijau'. Seruan ini aku terbaca di blog abang aku, Sollehahn.com. Selepas melihat blog beliau, aku terasa ingin mencuba memasang 'energy saving mode' yang boleh mengurangkan tenaga yang digunakan. Sungguh mudah untuk menyahut seruan ini.




10 nasihat:

zarulazlan said...

smrt gile . patot la aku pelik awat keluar bnde2 tu . cool :)

SHM said...

zarulazlan : psg r...boleh save energy...

Al - Mu'allim said...

bagus2. nk cuba jg la, tp kenapa tgk duk taip komen ni pun kluar jg

SHM said...

Al-Mu'allim : sbb mouse x bergerak smasa kta mnaip...nnti sya adjust blik bg lma skit skrin jadi hitam...

-sollehahn- said...

letak 30sec jer...

ko punya template ni memang sidebar kat bawah ke @ sidebar tu overflow ke bawah? pelik jer

SHM said...

-sollehahn- : rsenye 30 sec pon ok gak ek..mmg wat sidebar kat bwk.. puas sket tgk gmbr bsr2...

Yuni Aisyah said...

owh...save energy rupenya...baru tau..bgus2..:)

SHM said...

Yuni Aisyah : :D cubalah...

Ckin Kembaq said...

Anda telah ditag. Sila jawab jika berkelapangan.. n_n

http://cahayatwinz.blogspot.com/2011/01/ga-kasperskye-dari-fariszazcom.html

Ckin Kembaq said...

Anda ditag, kalau lapang, boleh la jawab naa...

http://cahayatwinz.blogspot.com/2011/01/ga-kasperskye-dari-fariszazcom.html

Post a Comment