11 April 2011

Kenape SHM suke sunset?

Hari ni SHM citer sket pasal minat SHM yang satu nih. Kenape ye SHM minat sangat kat sunset @ yang berkaitan ngan matahari nih?

Sebenarnye SHM bukan minat ngan matahari je. SHM ni minat ngan landscape. Cuma, dalam banyak-bayak landscape, SHM amat tertarik dengan matahari.

SHM pon tak tau sejak bile SHM mule suke sangat kat sunset, tapi yang SHM pasti SHM akan bertambah excited bile langit jadik kekuningan. Setiap pagi SHM akan tengok cahaya langit kaler kuning. Waktu petang pun same.

SHM sangat kagum dengan ciptaan Allah yang satu ni. Kadang-kadang terfikir jugak, betapa hebatnya kuasa Allah S.W.T sebab cahaya matahari yang sangat terang mampu menerangi bumi ini.

Hari ni jugak, SHM nak kongsi dengan para pembaca blog ni gambar-gambar sunset yang ditangkap oleh SHM sendiri.







p/s 2 gambar terakhir merupakan waktu yang sama. Cuma menggunakan setting yang berlainan.

4 nasihat:

yatie Awang said...

tiga teratas cantik....samalah kita SHM...suka tengok cahaya begini, tenang jiwa

SHM said...

yatie Awang : ya? mungkin ad yg pelik orang ske tgk sunset @ sunrise...tp mgkn diorg x tau 1 kepuasan bile dpt tgk sunset n sunrise...^_^

Al - Mu'allim said...

Mungkin saudara boleh menjadi seorang photographer profesional macam ustaz azhar nanti :)

SHM said...

Al - Mu'allim : insya'allah klu diizinkan tuhan..:D

Post a Comment