03 May 2011

(sticky) PHOTO CONTEST - The Best SUNSET In Your Life

  Klik banner untuk join

Contest lagi. Sejak kebelakangan ni SHM asyik nak masuk contest jek. Tapi contest yang ni sayang nak tinggalkan sebab memang kesukaan SHM sunset-sunset ni. Lagipun, banyak gambar sunset yang ada dalam simpanan SHM ni. Tinggal nak keluarkan jek.

Klik untuk pembesaran

Ni gambar yang SHM nak pertaruhkan. Gambar ni gambar asal daripada Canon 60D SHM. Tak de sebarang editting kat gambar ni melainkan watermark tu dan juga resize.

Takde cerita best sebenarnya di sebalik gambar ni. Petang tu, 2 April 2011 bersamaan hari Sabtu macam biasa SHM keluar bawak kamera gi rumah saudara kat Pokok Sena. balik daripada Pokok Sena, dekat pukul 7 nak balik rumah sambil cari-cari tempat yang best untuk snap sunset. dah memang hobi SHM snap gambar sunset. Last-last SHM jumpa tempat yang kat atas tu, dekat je dengan rumah SHM ni. Mase tu padi semua dah dituai, jadi air je yang memenuhi sawah tu. SHM pun memulakan aktiviti kesukaan SHM sampai la dapat gambar macam ni. Sebenarnya, SHM dah lama nak snap gambar sunset kat pantai, cuma belum berkesempatan lagi. Tak dapat kat pantai, kat sawah ni pun jadi la. Ada reflection jugak kan.

Tapi pengalaman berada di tempat kejadian hanya boleh dirasai SHM sendiri je sebab bg SHM, walau cantik macam mane pun gambar yang kita ambil, tak kan sama dengan perasaan kita kat tempat yang kita ambil gambar tu. Kecantikan semulajadi yang dikurniakan oleh Allah S.W.T ni memang takde tolok bandingnya.

Akhir sekali, SHM nak tag Azra sebab die baru je beli kamera baru. Nak tengok gambar kamera baru macam mane. ^_^

7 nasihat:

SiS NaD said...

SaLaM SHM...

eRR... Ni MeMaNG BLoG KoNTeS ea? HuHu!~ BuaTLaH eNTRY... Nak BaCa... (^_____^)V

SHM said...

SiS NaD : wa'alaikumsalam..erk, bukan..
insya'allah lps ni ada entry..tggu ya..^_^

yatie Awang said...

wahhh...bestnya, akak tak ada kemeralah, yg ada sekarang dah kurang elok....

SHM said...

yatie Awang : takpe2..kumpul duit byk2, bole bli dslr..:D

azra wahab said...

erkk?perlu ke state ayt last 2..jp yerr..ak mencari koleksi sunset..kalau ade..;p

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

cantikknya sunset..
ok jeles sbb takde dslr :P

SHM said...

azra wahab : perlu la weh . ak x puas ati ngan ko nih . jmpe kt sgmt nnti .

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE : sbb 2 SHM suka sunset . gne kamera digital pon boleh dpt gmbr sunset jgak ;D

Post a Comment