07 May 2011

Rapuh

Assalamualaikum w.b.t

Malam ni sebenarnya agak sibuk jugak SHM . Nak siapkan design rumah Nizam , roommate SHM , kemas baju n packing barang . Tapi lepas packing barang tadi , tak jadi nak sambung design rumah roomate SHM . Tengok tv sambil melawat blog . Lagipun tinggal sikit je lagi nak siapkan . Sambung esok je lah *suka kerja bertangguh*

Sambil - sambil jenguk blog ni , dengar pulak lagu Rapuh yang didendangkan oleh Opick . SHM minat lagu ni sejak dengar kat blog , tapi lupe blog mane . Tapi mase 1st time dengar lagu ni , terus jatuh cinta ! Terus biarkan blog tu terus terbuka sambil cari - cari lagu ape ni . Lepas dengar lagu ni , search kat google guna lirik . Memang senang nak cari benda kat internet ni . Cari guna keyword yang ada kaitan dengan bende tu , terus boleh dapat . Dunia hujung jari !

Walaupun tak pernah - pernah SHM review lagu ni , hari ni SHM nak review lagu ni sebab lagu ni ada maksud tersendiri . Hayati dan fahami , korang akan jumpa apa yang dimaksudkan SHM . Kalau nak dengar sendiri lagu ni , search kat google . SHM malas nak letak link sebab senang sangat nak cari .


Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata
Kupersembahkan kepadaMu
Yang terindah dalam hidup

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepadaMu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah padaMu

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintaiMu
Dalam dadaku harap hanya
DiriMu yang bertahta

Detik waktu terus berlalu
Semua berakhir padaMu

p/s cuba hayati dan ambil pengajaran . semoga ada kebaikannya .

4 nasihat:

Siti Mashitah Saidin said...

lagu nih memang sedih gila...
tersusuk ati...

Syuxer said...

baru je dengar dalam utube..memang feeling abes lagu ni..:)..nice song..pandai gak SHM pilih lagu ni ye..lirik dia saje dah indah...

SHM said...

Siti Mashitah Saidin : pndi komposer ni buat lgu . mmg best .

Syuxer : hehe . lgu ni mmg best , so sape2 pon boleh tertarik .

Syuxer said...

selamat pagi bro..saya nak tag awk ni..

http://syuxermelankolia.blogspot.com/2011/05/contest-blogger-friend-forever-bff.html

joinla kalau ada masa..:)

Post a Comment