06 May 2011

Sifat maskulin SHM

Assalamualaikum w.b.t

Kesinambungan daripada entry Korang nak tau ke ? , SHM nak bagitau sedikit ciri-ciri yang ada kat SHM . Macam - macam jawapan yang SHM dapat . Ada yang betul , ada yang salah . Tapi yang banyaknye salah . Cuma sorang jek yang betul jawapannya . Memang semua yang die jawab betul ! Fuh , ahli nujum ke Sherah ni ? Ni jawapan yang die bagi . "SHM mungkin jenis penyimpan rahsia.. Pendiam.. Lebih suka mendengar orang cakap, membuat penilaian sendiri, lebih suka mengalah.. Dan jenis orang yang boleh dipercayai.. Am I right? Ehee.. ^_^" Ni bodek ke ape ? Just kidding Shera ;D

Kalau betul - betul orang yang kenal SHM , mungkin diorang tak setuju kot kalau cakap SHM pendiam ! Pendiam tu cuma sikit je . Yang lebih , pemalu  Ya , SHM seorang yang pemalu *Matilah statement camni* Ini serius , bukan main - main . Lagi - lagi dengan perempuankan . Tapi kalau yang dah rapat tu , taklah sangat . Tapi kalau baru kenal , memang tak lah SHM nak tegur kan .

Lebih suka mendengar orang cakap , membuat penilaian sendiri , lebih suka mengalah *statement lagi* . Biasenye SHM akan dengar cakap jek . Kalau ditanya pendapat , barulah SHM keluarkan hujah - hujah bernas *gila statement* SHM lagi suka mengalah sebab malas sebenarnya nak bertekak ni .

Jenis yang boleh dipercayai tu , tak nak komen sangat . Memang la korang boleh percaya kat SHM *please statement* tapi better jangan percaya 100% pada orang yang kita kenal ataupun yang dah kenal . Sebab manusia ni boleh berubah kan . Kawan pon makan kawan , tapi SHM tak *perasan* . Cikgu SHM pernah pesan , walaupun korang dah kawin , tapi make sure simpan rasa ketidakpercayaan pada pasangan sikit , about 5 - 10% .

Ada jugak yang cakap SHM ni cepat marah . Tak betul tu Kak Yatie , nama SHM pun dah bermaksud 'kesabaranku' . Alhamdulillah , SHM ni orangnye sabar *oh,please statement* . Tak caye , cuba tanye kawan - kawan SHM , pernah ke diorang ni nampak marah . Kalau SHM marah , SHM simpan dalan hati jek . Tak guna lepaskan kat orang balik , tak dapat ape pon kot .

Syuxer pulak cakap , SHM seorang yang hensem . Oh tidak , SHM tidak mempunyai raut wajah yang boleh membuatkan perempuan berasa tidak keruan (rasenya) . Tapi cukuplah untuk membuatkan hati ibubapa membisikkan "kalaulah SHM ni jadik menantu aku" Ahaha . *confirm mati punya statement* Ok serius , SHM tak de rupa yang sangat menarik , cukuplah dengan sempurna wajah . Ada hidung , mata , mulut . Syuxer cakap lagi , umur dalam lingkungan 23-27 , lepasan ijazah . Salah semuanya . SHM baru jek 20 (bulan 8 masuk 21) , baru jek nak abis diploma .

SiS NaD pulak SHM seorang yang soft spoken . Erk , soft spoken tu budi bahasa ke ? Kalau budi bahasa tu , confirm SHM ni jenis soft spoken *statement bunuh diri* SHM dah diajar oleh kedua orang tua SHM , rasanya SHM takkan cakap yang tak elok - elok ngan orang yang lagi tua daripada SHM . Budi bahasa budaya kita *oh please*

Kesimpulannya , SHM seorang lelaki yang tidak mempunyai rupa paras yang menjadi kegilaan perempuan - perempuan yang meminati artis korea , mempunyai sifat pemalu , kadang - kadang menjadi pendiam , tahu hormat orang tua ,  lebih suka mendengar daripada bercakap *statement perasan* Tu jelah yang SHM nak kongsi . Takut kalau bagi banyak lagi , orang menyampah pulak :D


p/s : tak kenal maka tak cinta kata Fiera Pirot . ^_^



























SHM yg sebenar ^_^

17 nasihat:

Syuxer said...

hahahah misteri betul bro SHM ni..owh muda lagi rupanya..:)..ciri2 yang SHM cakap cam pendiam,pemalu,hormat kat orang tua,menjadi pendengar yang setia..itula idaman girl sebenarnya..kacak pun xde guna gak kan nanti jadi cam playboy hehe

SHM said...

Syuxer : ahaha . msh jauh perjalanan di hadapan . :D

yatie Awang said...

wah..., tutup2 muka pulak..., tp akak tengok mata saja pun dah hensem apa haha...., tp betul cakap syuxer tu, rupa paras ni sampai masa akan betubah mengikut umur...tp budi bahasa, peribadi yg baik akan dikenang selamanya, manusia mati meninggalkan namakan...tp tinggalkan nama yg baik....

p/s: kalau keluar jangan pakai mcm tu ye SHM hehe...

SHM said...

yatie Awang : mate aje pon . tu sy admit , budi bahasa yg baik lg bagus drpd rupa paras . ;D

p/s : klu nak pki cmtu x boleh ke :D

nelly said...

SHM pemalu ? hensem ? hehe ..baik ? ?
harap segala pujian dan makian mampu mematangkan diri SHM ..^^

SHM said...

nelly : smua persoalan 2 terjawab bile org btul2 knal SHM . biasenye makian la dpt mematangkan seseorang . pujian 2 hanya boleh membuatkan seseorang perasan jek :D

Syuxer said...

salam bro..
ni tutorial nak komen cam saya..

ni link dia. .http://www.fariszaz.com/2011/01/cara-pasang-commentluv-di-blog.html..bro follow step bye step k..insyaAllah menjadi tapi dia punye x boleh pop-up komen..:)

Shaherah said...

hahha alar.. shera lambat tengok entry ni.. ni baru perasan.. hahaha.. hampir betul kan? alar.. bukan ahli nujum.. tengok cara penulisan pun kengakdang boleh tahu meh.. haha.. tu bukan bodek.. tu ikhlas au.. >.<"

SHM said...

Shaherah : kdg2 care penulisan boleh uji thp kematangan individu . Betol x ? :D

::Mastura Zakaria:: said...

SHM dah macam pegawai kat jakim pulak..hihihihi

SHM said...

::Mastura Zakaria:: : erk , pegawai jakim ? pegawai jakim pki cmni ke ? :D

Shaherah said...

hahha sangat betul.. ^_^

SHM said...

Shaherah : tp kdg2 cara penulisan orang berbeza dgn sikap . jgn percaya sgt . luar lain , dalam lain :D

Shaherah said...

mcm shera lar.. kat blog mcm gedik tak tentu pasal.. kat luar.. mak ai.. laen wooo..

SHM said...

Shaherah : bese la tu . kat blog tak nmpk ape yg kita buat , sbb tu boleh tulis macam - macam . kat luar tgk mcm mane , boleh buat tak mcm kite tulis kat blog :D

BaiTiL a'tiQa said...

Takut kalau bagi banyak lagi , orang menyampah pulak :D

"tersenyum baca ayat nie"

Moga dicintai Allah...

SHM said...

BaiTiL a'tiQa : sy sedar tu . mungkin pndgn org berbeza2kan .

Terima kasih . Moga dicintai Allah juga :D

Post a Comment